Hva er støping?

Pressestøping er en metallstøpeprosess der smeltet metall, vanligvis en ikke-jernholdig legering som aluminium, sink eller magnesium, injiseres under høyt trykk i en gjenbrukbar stålform, kalt en dyse.Dysen er designet for å danne den ønskede formen til sluttproduktet.

støping7
støping 1

Hva er prosesstrinnene for støping?

①Preparering av dyse: Dysen, også kjent som formen, er forberedt for støpeprosessen.Dysen består av to halvdeler, den faste halvdelen (dekselformen) og den bevegelige halvdelen (ejektormatrisen), som skaper den ønskede formen på sluttproduktet.

②Smelting av metallet: Det valgte ikke-jernholdige metallet, som aluminium, sink eller magnesium, smeltes i en ovn ved høye temperaturer.Det smeltede metallet når ønsket temperatur for støping.

③Injeksjon: Det smeltede metallet sprøytes inn i dysen ved høyt trykk.Et stempel eller stempel tvinger det smeltede metallet inn i dysehulrommet gjennom et innløp, løper og portsystem.Trykket bidrar til å fylle formen helt og sikre at ønsket form oppnås.

④Størkning: Når det smeltede metallet er sprøytet inn i dysen, avkjøles det raskt og størkner inne i dysens hulrom.Kjøleprosessen er nøye kontrollert for å sikre at metallet størkner jevnt og uten defekter.

⑤Utkastning: Etter at metallet har stivnet og avkjølt tilstrekkelig, åpnes dysehalvdelene, og støpegodset, også kjent som dysestøpingen, kastes ut av dysehulrommet.Utstøtningsstifter eller ejektorplater hjelper til med å skyve støpen ut av dysen.

⑥Trimming og etterbehandling: Den utstøpte støpingen kan ha overflødig materiale, kjent som flash, rundt kantene.Dette overflødige materialet trimmes av for å oppnå den endelige ønskede formen.Ytterligere etterbehandlingsprosesser som maskinering, sliping eller polering kan utføres for å foredle overflaten og dimensjonsnøyaktigheten til støpingen.

⑦Etterbehandling: Avhengig av de spesifikke kravene og bruken av pressstøpingen, kan ytterligere etterbehandlingsprosesser utføres.Disse kan inkludere varmebehandling, overflatebelegg, maling eller andre nødvendige etterbehandlingsprosesser for å forbedre egenskapene eller utseendet til støpingen.

støping 2

Hvordan velge støpeprosessen i henhold til den faktiske situasjonen?

Valg av riktig støpeprosess avhenger av flere faktorer og hensyn knyttet til den faktiske situasjonen.Her er noen viktige punkter å vurdere når du velger støpeprosessen:

Materiale:Identifiser hvilken type metall eller legering som skal brukes til støpingen.Ulike metaller har distinkte egenskaper og egenskaper, som smeltetemperatur, fluiditet og krympehastighet.Vurder de spesifikke kravene til delen eller produktet, for eksempel styrke, vekt, korrosjonsmotstand og termisk ledningsevne, og velg en støpeprosess som passer for det valgte materialet.

Komponentens kompleksitet:Vurder kompleksiteten til delen eller produktet som skal produseres.Finn ut om den har intrikate former, tynne vegger, underskjæringer eller komplekse interne funksjoner.Noen formstøpeprosesser, som høytrykkspressstøping (HPDC) eller multi-slide pressstøping, er bedre egnet for å produsere komplekse deler med stramme toleranser, mens andre kan være mer egnet for enklere design.

Produksjonsvolum:Vurder det nødvendige produksjonsvolumet.Pressestøpeprosesser kan kategoriseres i høytrykkspressstøping (HPDC) for høyvolumproduksjon og lavtrykkspressstøping (LPDC) eller gravitasjonspressestøping for lavere volum.HPDC er vanligvis mer effektivt og kostnadseffektivt for storskala produksjon, mens LPDC og gravitasjonsstøping er bedre egnet for mindre produksjonsserier eller prototyping.

Overflatefinish og presisjon:Vurder ønsket overflatefinish og krav til dimensjonsnøyaktighet for delen.Noen formstøpeprosesser, som klemstøping eller vakuumpressestøping, kan gi forbedret overflatefinish og strammere toleranser sammenlignet med tradisjonell høytrykkspressstøping.Disse prosessene kan være å foretrekke for deler som krever eksepsjonell overflatejevnhet eller nøyaktige dimensjoner.

Verktøy og utstyr:Vurder tilgjengeligheten av verktøy og utstyr som kreves for støpeprosessen.Noen prosesser kan kreve spesialisert maskineri, for eksempel høytrykksstøpemaskiner eller lavtrykksstøpesystemer.Vurder kostnadene, ledetiden og gjennomførbarheten for å anskaffe eller modifisere nødvendig verktøy og utstyr for den valgte prosessen.

Kostnad og effektivitet:Evaluer den totale kostnadseffektiviteten og effektiviteten til støpeprosessen.Vurder faktorer som materialkostnader, verktøyutgifter, produksjonssyklustid, energiforbruk og arbeidskrav.Sammenlign fordelene og begrensningene til forskjellige prosesser for å finne det mest kostnadseffektive alternativet for de spesifikke produksjonskravene.

Kompetanse og erfaring:Ta hensyn til ekspertisen og erfaringen som er tilgjengelig i din organisasjon eller fra støpeleverandører.Noen prosesser kan kreve spesialisert kunnskap, ferdigheter og utstyrsoppsett.Vurder evnene og erfaringen til teamet ditt eller potensielle partnere for å sikre vellykket implementering av den valgte støpeprosessen.

støping 3
støping 4
støping5

Ved å vurdere disse faktorene nøye og rådføre deg med eksperter på området, kan du ta en informert avgjørelse og velge den mest passende støpeprosessen for din spesifikke situasjon.

Velkommen til Xiamen Ruicheng en så sterk leverandør å konsultere, vil du få profesjonell rådgivning!

Skriv din melding her og send den til oss

Innleggstid: Feb-05-2024